logo

deep draining

voor wie

  • biodynamisch massagetherapeuten
  • biodynamisch therapeuten
  • studenten van de Biodynamische Vegeto-opleiding

massagemethode om te verteren en activeren

Deep Draining is Gerda Boyesens centrale massagemethode. Deze methode werkt als een Ďpsychoanalyse op het bezielde lichaamí, zoals Gerda het zelf omschreef. Enerzijds is het een heel geschikte methode voor het verteren van psychosomatische klachten als hoofdpijn, spierpijnen, migraine, darmklachten en rugpijnen. Anderzijds werkt deze methode ook als een lichaamsgeoriŽnteerde psychotherapie omdat het de vertering van psychologische ervaringen en geschiedenis activeert. Een Deep Draining behandeling verbindt massage, psychotherapie en spiritualiteit met elkaar.

hoe werkt Deep Draining

De behandelaar werkt systematisch naar een blijvende verandering in het lichaam. Diep in het lichaam verdrongen en ingekapselde gevoelens en herinneringen kunnen naar boven komen door loskomende spierspanning, door een verandering in de consistentie van het bindweefsel, door een grotere transparantie van de aura en een bevrijde ademhaling. De cliŽnt ervaart de gevoelens en herinneringen in het hier en nu; hij verteert en integreert ze met behulp van de psycho-peristaltiek. Zo transformeert de secundaire persoonlijkheid meer en meer naar de primaire persoonlijkheid.

uit de neurose strekken

Dit healingproces gaat vaak gepaard met vegetatieve ontladingen. Ze kunnen uiteindelijk uitmonden in een organische houdingsverandering waarbij de cliŽnt zich letterlijk uit zijn neurose strekt. De primaire persoonlijkheid neemt dan meer ruimte in voor een zinvoller en vervullender bestaan. In de vier keer drie dagen zal het aanleren en het zo verantwoord mogelijk toepassen van de klassieke vorm van Deep Draining centraal staan.

inhoud bijscholing Deep Draining

Deelnemers leren over
  • de vrijkomende lichaamssymptomen: hoe deze te begrijpen en te behandelen
  • diagnostiek en lichaamslezen
  • het transpersoonlijke aspect in relatie tot de verdere ontwikkeling van de primaire persoonlijkheid en persoonlijke essentie
  • de biodynamische en bio-energetische aspecten van de karakterstructuren en de veranderende dynamiek van deze structuren tijdens het Deep Draining proces.

oefenmaatjes

Buiten de lesuren gaan alle deelnemers onderling Deep Draining behandelingen geven en ontvangen, de zgn. therapieketting. Ieder oefent minstens 3 maal, zowel als therapeut als cliŽnt. Je houdt hier een dagboek van bij en je stuurt een week voor de bijeenkomst een verslag over de behandeling naar de trainers. Elke bijeenkomst is er supervisie over de verslagen.

certificering & diplomering

Het volgen van de hele training en deelname aan de therapieketting inclusief supervisie verslaggeving geeft recht op het certificaat Deep Draining.
Voor het behalen van het diploma behandel je 2 cliŽnten 8 maal met de Deep Drainingmethode. De begeleiding vindt plaats in 2 supervisiebijeenkomsten. Dit kan individueel of in een groep.

aanvang

Zie agenda

tarief

Zie tarieven

trainers

Harry Visser en Menno de Lange