logo

geboorte opstelling

voor wie

  • het gevoel heeft dat zijn aanwezigheid niet vanzelfsprekend is.
  • het gevoel heeft dat anderen en de wereld niet te vertrouwen zijn.
  • zich niet thuis voelt in zijn lichaam en in de wereld.
  • zich vervreemd voelt of op afstand van de mensen om zich heen.
  • kortom, voor wie in de aller eerste fase van zijn leven een breuk heeft ervaren, een traumatische ervaring heeft opgedaan, of wie het vermoeden heeft dat dit een moeilijke periode is geweest.

welkom in de wereld

Al herinneren we ons niet expliciet de tijd in de baarmoeder, de geboorte en onze eerste maanden, toch zitten impliciete herinneringen verankerd in ons lichaam en laat een blauwdruk achter. Onze ervaringen uit die vroegste tijd bepalen mede ons vertrouwen in onszelf en de ander.

geboorte reflex

In de Biodynamische Therapie gaan we ervan uit dat de geboortereflex de baby in staat stelt om zich in samenwerking met de moeder door het geboortekanaal te bewegen. Energetisch gezien gaat er een enorme levensimpuls en kracht vanuit het babybekken door de rug omhoog. Als deze reflex volledig doorkomt, geeft dit een triomfervaring en imprint: de baby wendt zijn eigen kracht succesvol aan! Zijn levensenergie stroomt vrij door zijn lichaam. Komt de geboortereflex minder door, dan blijft er levenskracht in het bekken geblokkeerd achter. Dat kan tot in het volwassen leven effect hebben.
'In geboorte-opstelling heb ik inzicht gekregen in hoe de imprints van mijn geboorte zich laten gelden mijn leven. Door de positieve geboorte-ervaring heb ik ervaren hoe het voelt als het anders gaat. Dit opent nieuwe perspectieven in de actuele themas.'

hechting

Na de geboorte hecht de baby zich aan de moeder door onderandere het huidcontact en oogcontact. Zo verdiept de band zich die pre-nataal al heeft gevormd. De manier waarop het eerste contact is geweest legt een basis van onze manier van relaties aangaan. De relatie met onze moeder is de moeder van al onze relaties.

werkwijze

Via geleide fantasie en familieverhalen vormen we ons een beeld van hoe deze vroegste periode voor ons is geweest en verkennen we de blauwdruk die daaruit is voortgekomen. In lichaamsoefeningen maken we contact met de spirituele impuls om geboren te willen worden en met de geboortereflex. We ensceneren de door ons gewenste geboorteomstandigheid en zoeken de geboortereflex op.

Deze geboorteopstelling is een positieve geboorte-ervaring en kan een ingang tot verandering bieden. Je beschikt nu over een alternatief.

Vooraf vindt een kennismakingsgesprek plaats. En jaar ervaring met lichaamsgericht werk of een equivalent is gewenst.

aanvang

In de herfst van 2015, concrete datum wordt binnen kort bekend

trainer

Nicky Smout