logo

frequently asked questions

is dit een erkende opleiding?

Ja, deze opleiding tot Biodynamisch therapeut is een HBO conforme opleiding en geaccrediteerd door het SNRO . Daarnaast is de opleiding ook geaccrediteerd door de Europian Associasion of Body Psychotherapy (EABP)

wordt het werk als Biodynamisch therapeut door de ziektekostenverzekeraars vergoed?

Ja, de meeste zorgverzekeraars vergoeden bij de aanvullende verzekeringen de sessies van de Biodynamische therapie.
Met het diploma van het NIB kan je je bij de beroepsvereniging, de SBLP laten registeren. De beroepsvereniging Voor de registratie eisen verwijzen we je naar de beroepsvereniging. Hieronder vind je vast een overzicht. registratie
Zodra je aan deze registratie eisen voldoet worden je sessies vergoed.

wanneer kan ik zelfstandig aan de slag als therapeut?

Na het 2de jaar kun je beginnen met het opbouwen van je praktijk. In het 3de opleidingsjaar ga je, onder supervisie, aan de slag met oefencliŽnten. Aan het eind van het 3de jaar krijg je een certificaat. In het 4de jaar kan aan de slag, nog steeds onder supervisie, met betalende cliŽnten. Aan het eind van het 4de jaar kun je register lid worden en voldoe je dan ook aan de andere eisen van de beroepsvereniging, dan worden je sessie's ook vergoed door de zorgverzekeraar.

ik zoek verdieping in mijn werk. Werk nu vooral op het cognitieve vlak. Is de lichaamsgerichte benadering een aanvulling?

De Biodynamische psychologie kan zeker een aanvulling zijn. Daar het lichaam het ingangspunt is bij deze vorm van therapie is het in staat het woordeloze gebied te bestrijken.

ik ben op zoek naar een wending in mijn carriere, kan deze opleiding mij daarbij tot dienst zijn?

Zeker, de opleiding tot Biodynamisch therapeut geeft inzicht en heling in het persoonlijke proces. Daardoor verhoudt je je anders tot de medemens. Hetgeen in een carriere wending zeker z'n nut zal bewijzen.

ik ben al met massage bezig. Is deze opleiding vernieuwend genoeg?

Bijzonder van de Biodynamische opleiding is de articulatie van de relatie tussen lichaam en geest.

ik ben psycholoog, sluit het niveau aan?

De Biodynamische therapie is een op ervaring gerichte vorm van therapie. Gerda Boyesen, psycholoog en fysiotherapeut, ontdekte al werkend het effect van de psycho-peristaltiek. Het wetenschappelijk onderzoek naar " the second brain" en ander neurologisch onderzoek sluit daar inderdaad bij aan.

hoe lang duurt een therapie traject?

Dat is verschillend. Al naar gelang der zwaarte van de problematiek van de cliŽnt.

ik ben terughoudend met mijzelf bloot te geven, zowel letterlijk als figuurlijk. Is dat een probleem?

Een van de uitgangspunten van de Biodynamische therapie is veiligheid. Aansluiten wat belangrijk is voor de client. Dat geldt ook voor de student in de opleiding.

ik wil mijn bestaande baan niet kwijt. Kan ik een Biodynamische praktijk ook in deeltijd naast mijn werk doen?

Het is heel goed mogelijk om naast je huidige werk een eigen praktijk als Biodynamisch therapeut te hebben.