logo

stafdocenten

Menno de Lange

is mede oprichter van het NIB en werkt meer dan 25 jaar als Biodynamisch trainer, supervisor, therapeut. Hij is o.a. opgeleid door Cora Slieker, de Boyesens en Jay Stattman. Sinds 1993 is hij lid van de Ridhwan school van Almaas en hij heeft de zeven jarige teacher-opleiding van de Diamond approach gevolgd. Hij geeft ook retraites in de Tunesische woestijn.
Hij is gefascineerd door de spirituele wijsheid van de belichaming van organische emotionele en psychologische processen.

Harry Visser

is na zijn studie fysiotherapie opgeleid door Jay Stattman in Unitieve psychotherapie. Zijn Biodynamische training heeft hij gevolgd bij Gerda en Ebba Boyesen, Cora Slieker en Menno de Lange. Harry werkt als fysiotherapeut en lichaamsgericht therapeut. Hij heeft zijn praktijk in Amsterdam, Utrecht en Zwijndrecht. Binnen Centrum de Kleine Swaen is hij opleider, supervisor en leertherapeut. Hij is voorzitter van de directie. "Wat mij in biodynamische therapie boeit is het volgen van het lichaam met zijn eigen wijsheid."

Nicky Smout

is oorspronkelijk beeldend kunstenaar en docent. Ze is opgeleid door Cora Slieker en Menno de Lange. Gedurende 10 jaar combineerde ze haar creatieve werk met de praktijkvoering als therapeut. Sinds 2000 geeft ze Bio release cursussen binnen Centrum de Kleine Swaen en vanaf 2005 is ze trainer in de opleiding.
De opleiding 'The Art of Spiritual Guidance' heeft haar geinspireerd om de biodynamische therapie te verbinden met transpersoonlijke psychologie.
“De biodynamische psychologie is me dierbaar omdat het de rijkdom en de diepte van basale aandacht en aanraking kent en er zo mooi gebruik van maakt. In mijn werk en persoonlijke proces staat de verbinding met het verlangen, met dat wat echt geleefd wil worden centraal".

gastdocenten

Mona Lisa Boyesen

heeft met Bio Release, Alpha-nursing en Erogenetics originele bijdragen geleverd
aan het biodynamische werk.
Ze is mede-grondlegster van de biodynamische psychologie en
als gast docent verbonden aan het instituut.

Charlotte van der Molen

heeft vanaf 1995 een praktijk in Haarlem. Ze is vanaf 2000 verbonden aan het NIB en is sinds 2014 vooral gastdocent voor de training fases van hechting.

Michèlle Quoilin

is intensief opgeleid aan het Gerda Boyesen Instituut in Londen.

Joan Pos

is Psycholoog en Biodynamisch Therapeut. Ze geeft de empowerment training en de bijscholing voor therapeuten op het gebied van stress en trauma.

Clover Southwell

heeft substantieel bijgedragen aan de theorievorming en de opleidingsprogrammas.
Ze is specialiste op het gebied van vegetotherapie.