logo

directie NIB

De directie van het NIB wordt gevormd door Harry Visser en Nicky Smout. Ze zijn, respectievelijk, meer dan 25 en 20 jaar betrokken als trainer bij het NIB.
Ze zijn er bestuurder vanaf 2005. Sinds oktober 2018 geven zij met samen leiding aan het NIB.

trainers

Bij het NIB werken drie vaste trainers.
Daarnaast zijn er zo af toe ook gasttrainers die het team versterken op specifieke onderwerpen.


Harry Visser

Na mijn studie fysiotherapie ben ik opgeleid door Jay Stattman in Unitieve psychotherapie.
Mijn Biodynamische training heb ik gevolgd bij Gerda en Ebba Boyesen, Cora Slieker en Menno de Lange. De afgelopen jaren heb ik me verdiept in verschillende vormen van trauma therapie.
Wat mij in Biodynamische therapie boeit, is het volgen van het lichaam in zijn, haar, eigen wijsheid. Met name het dynamische aspect in het onderzoeken en integreren van ervaringen van Biodynamica spreekt mij aan.
Inspiratie en verdieping vind ik in het werk van de Ierse filosoof en dichter John O’ Donohue.

Nicky Smout

In 1997 voltooide ik de 6-jarige opleiding Biodynamisch therapeut aan het NIB. Ik ben opgeleid door Cora Slieker en Menno de Lange en heb les gehad van Mona-Lise Boyesen.
Daarvoor heb ik een opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afgerond, met als richting beeldende vorming. Deze opleiding heeft me vertrouwd gemaakt met het werken vanuit het onbewuste en het verkennen van onontgonnen terreinen.
Vanaf 2000 heb ik verschillende traingingen gevolgd bij Atum O'Kane, waaronder 'The Art of Spiritual Guidance' en ‘Alchemie’. Deze trainingen bieden mij een brede spirituele bedding die mij inspireert en voedt als persoon en als therapeut.

Menno de Lange

is mede oprichter van het NIB en werkt meer dan 25 jaar als Biodynamisch trainer, supervisor, therapeut. Hij is o.a. opgeleid door Cora Slieker, de Boyesens en Jay Stattman. Sinds 1993 is hij lid van de Ridhwan school van Almaas en hij heeft de zeven jarige teacher-opleiding van de Diamond approach gevolgd. Hij geeft ook retraites in de Tunesische woestijn.
Hij is gefascineerd door de spirituele wijsheid van de belichaming van organische emotionele en psychologische processen.